Wendy Peeters hielp de Korenaer overeind na het spoordrama in Oss.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Peeters hielp de Korenaer overeind na het spoordrama in Oss. © Dolph Cantrijn

Peeters hielp school overeind na spoordrama Oss: ‘Blij dat ik iets heb kunnen betekenen’

OSS - Wendy Peeters is al vroeg op kantoor als haar telefoon gaat. ‘Maak je dag maar vrij, er is een ongeluk gebeurd in Oss en daar gaat ondersteuning bij nodig zijn.’ Het is het begin van een periode waarin ze basisschool de Korenaer in Oss helpt om de eerste storm van verdriet te doorstaan na het spoordrama.

Peeters, jeugdverpleegkundige voor de GGD, stapt meteen in haar auto. Onderweg belt ze drie collega’s omdat ze vermoedt dat er meer mensen nodig zijn. Tijdens de autorit hoort ze op de radio meer over het ongeluk met de Stint. Vier doden, twee gewonden. ,,Het werd heel snel heel groot.”

  1. Kennedymars in en om Oss: vijftien kernen, diverse landschappen

    Kennedy­mars in en om Oss: vijftien kernen, diverse landschap­pen

    OSS - Twaalf dorpen, twee stadjes en één stad. Maar ook oude zandwegen, parken, rivieren, bossen en natuurgebieden. Het zijn de ingrediënten van de eerste Kennedymars die volgend jaar in de gemeente Oss gaat plaatsvinden. De heilige graal voor langeafstandswandelaars start 19 juni 2021 om 23.00 uur in het Osse centrum, als onderdeel van De Maasdijk. Een dag later moeten de deelnemers vóór 19.00 uur de tachtig kilometer hebben afgelegd om een beloning te ontvangen.