Eigenaar Joep Arts (26) in het nieuwe deel van barbierszaak Kei Scherp
Volledig scherm
Eigenaar Joep Arts (26) in het nieuwe deel van barbierszaak Kei Scherp © Sarai Van Well

Peperstraat Oss weer helemaal bezet na uitbreiding met ‘mancave’

OSS - Het laatste leegstaande pand aan de Peperstraat in Oss is officieel gevuld. Zaterdagmiddag heropende barbierszaak Kei Scherp feestelijk de deuren met een barbecue, bierproeverij en wedstrijd voor een gratis behandeling. ,,Een echte mannendag.”

,,Ja, een echte mannendag", glimlacht eigenaar Joep Arts (26) als hij de laatste hand legt aan de baard van een klant. De enthousiaste eigenaar begon in 2017 zijn barbierszaak. Na het vertrek van buurman Six Feet Under een jaar later, besloot Arts het pand erbij te huren. ,,Ik wist toen nog niet wat ik ermee wilde doen. Wel werd het steeds drukker in de zaak en kwamen we stoelen te kort. Een klant zei tegen mij: 'Een schoenmaker blijft ook bij zijn leest'. Dat was het moment dat ik realiseerde dat ik mijn zaak wilde uitbreiden."

Met Nintendo en dartbord

De Peperstraat in Oss
Volledig scherm
De Peperstraat in Oss © Brabants Dagblad

Met als resultaat een barbershop die twee keer zo groot is dan voorheen. Met vijf kappersstoelen, een 'chillhoek' waar wachtende klanten oude Nintendo videospelletjes kunnen spelen en een podium om te darten. ,,Een echte man cave." De eigenaar zette in november de laatste puntjes op de i. ,,Ik wilde een bruincafé uitstraling hebben voor de zaak, met een houten vloer, bordeaux rode wanden en nostalgische posters aan de muur. Waar je niet alleen komt om je haren te laten knippen, maar vooral ook om een leuke tijd te hebben. Het is ons doel om mensen blij te maken en de stoelen aaneengesloten vol te hebben."

Peperstraat

Met de uitbreiding van Kei Scherp is er geen enkel leegstand meer in de smalle straat aan de Heuvel. Dit in  contrast met de rest van de binnenstad van Oss. De populariteit van de Peperstraat kan Arts wel begrijpen. ,,Het is een van de gezelligste straten van Oss waar de sfeer altijd goed is. Daarnaast steunen de ondernemers elkaar, iedereen is met elkaar verbonden. Deze gemoedelijke sfeer slaat ook over op de klanten. In mijn zaak komen klanten die nog nooit in de Peperstraat zijn geweest, maar 's avonds wel een hapje gaan eten bij de buurman. En andersom ook, mensen die al langer in de Peperstraat komen, lopen ook bij mij binnen."

  1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
    PREMIUM

    Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

    OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.