Volledig scherm
PREMIUM
Piet Karstens uit Macharen op zijn zolder vol mineralen, treinen en boeken. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Piets zolder is niet alleen meer voor z'n treintjes

In een serie verhalen gaat het Brabants Dagblad de komende zomermaanden op zoek naar het relaas van streekgenoten met bijzondere kelders of zolders. Vandaag: Macharenaar Piet Karstens.

Op weg naar zijn Märklin-locomotiefjes, -wagonnetjes, -seinpaaltjes en -bovenleidingen passeren we op de eerste verdieping een woud vol boeken, omgeven door geaquarelleerde en gepentekende landschappen die de muren behangen. Lezen en schilderen dus: óók hobby’s van Macharenaar Piet Karstens. En dan, eindelijk op zolder, verrast de geboren Rotterdammer nogmaals: met een enorme verzameling mini-mineralen. Vakkundig opgeborgen in kleine plastic boxjes en voorzien van de meest exotische namen.

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.