Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Gabor Heeres/Foto Mallo

Politie maakt profiel van dader autobranden Oss: ‘Brandstichter komt uit Oss of directe omgeving’

OSS - Aan de hand van de locaties van de reeks autobranden in Oss en andere gegevens heeft de politie een profiel van de dader opgesteld. “We houden er rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt”, laat een politiewoordvoerster woensdag weten. De recherche gaat ervan uit dat de meeste autobranden zijn aangestoken, hoewel dat niet bij iedere brand kon worden vastgesteld.

Sinds februari 2018 zijn in Oss 43 autobranden geweest waarbij één of meerdere voertuigen in vlammen opgingen. De recherche heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de branden, door middel van sporenonderzoek, buurtonderzoek en het analyseren van camerabeelden. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie krijgt daarbij hulp van verschillende experts, waaronder een specialist op het gebied van geografisch profileren. Het begrijpen van geografisch gedrag van de dader kan de politie veel vertellen over zijn of haar persoonlijkheid. 

De politie roept inwoners van Oss op informatie te delen. “We zijn ervan overtuigd dat Ossenaren ons kunnen helpen bij het oplossen van deze branden.” Het politieteam dat de serie autobranden onderzoekt heeft woensdag een website gelanceerd, met als doel inwoners van Oss te informeren over ontwikkelingen in het onderzoek. Ossenaren kunnen via de site ook foto's en video's uploaden van verdachte situaties. Iedereen die verdachte situaties ziet, wordt opgeroepen meteen 112 te bellen. “We hopen dat we samen de zaak kunnen oplossen.”

Bekijk op onderstaande kaart de autobranden in Oss in 2019