Politie na schietpartij Oss: ‘Vooralsnog onduidelijk waarom dit is gebeurd’

videoOSS - Getuigen hebben maandagochtend meerdere schoten gehoord op het moment dat in de Anna Bijnsstraat in Oss een man werd doodgeschoten. Dat zegt politiewoordvoerder Bart Vaessen. Ook zagen mensen een auto met hoge snelheid wegrijden. Met daarin de mogelijke dader of daders. 

Rond 07.45 uur klonken een paar schoten in het woonwijkje, vlakbij de speeltuin aan de straat. Een man, die op dat moment bij een Mercedes stond, werd daarbij dodelijk geraakt. 

Al de hele ochtend doet de politie onderzoek in de buurt. Er zijn mensen gehoord en vanuit de lucht zijn beelden van de omgeving gemaakt. De schutter of schutters zijn voorlopig nog voortvluchtig. 

Vaessen: ,,We doen ook onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer. Misschien zijn er conflicten geweest waarbij deze man betrokken was, die dit kunnen verklaren. Want vooralsnog is onduidelijk waarom dit is gebeurd.‘’

Volledig scherm
Videostill © BD
  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.