Het gemeentehuis van Bernheze, met aan de rechterkant de raadszaal.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Bernheze, met aan de rechterkant de raadszaal. © Maarten van den Hurk / BD

Politiek Bernheze vergadert weer in zaal

HEESCH - Elkaar recht in de ogen kijken tijdens debatten. Politici in Bernheze kunnen dit vanaf deze week weer. De gemeente hervat het fysiek vergaderen. Althans, voor de bijeenkomsten van de raadscommissies. 

 1. Veerpontjes over de Maas moeten beschermd worden, ze zorgen voor verbinding met rest van de wereld
  Stille Getuigen

  Veerpon­tjes over de Maas moeten beschermd worden, ze zorgen voor verbinding met rest van de wereld

  OSS - Iets dat waardevol is, verdient bescherming, ook in Oss. Het materiële erfgoed zullen we maar buiten beschouwing laten, dat wordt voor de Unesco-lijst van beschermd erfgoed al gauw te licht bevonden. Maar als de piratenmuziek, gatgraven, katknuppelen en ganzenflappen op de lijst van immaterieel erfgoed voorkomen, zal Oss toch wel iets bij te dragen hebben? Dat moet dan wel ‘breed onderhouden’ worden, want ‘onderhoud’ is een essentieel criterium. Je kunt trots zijn op iets, maar je moet het wel blijven koesteren.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”