Volledig scherm
Restaurant Herperduin is 'vanaf heden' gesloten. © Peter van Erp

Raadsels rond gesloten restaurant Herperduin

HERPEN - ‘Beste gast, vanaf heden zijn wij gesloten. We bedanken iedereen voor het vertrouwen en de mooie tijd. Team Restaurant Herperduin.’ Dit briefje op de deur van het restaurant in het gelijknamige recreatiegebied bij Herpen is alle informatie die door de eigenaar van de bekende horecazaak wordt verstrekt over de plotselinge sluiting. Eigenaar Freddie van Dorst reageert op geen enkel telefoontje of bericht. 

Van Dorst nam Restaurant Herperduin eind 2016 over van Anke van der Heiden. Zij had de zaak eerder dat jaar overgenomen van Jacky en Marcel van Raaij. Het restaurant verwierf onder leiding van dit echtpaar naam en faam in een wijde regio. Dat de zaak nu dicht is doet Jacky pijn. ,,Het is toch een beetje ons kindje. We hebben het restaurant in dertig jaar opgebouwd. Superzonde dat het nu zo loopt.” 

Meerdere mensen reppen over een burnout bij de huidige uitbater als reden voor de sluiting. Het restaurant was zijn eerste eigen zaak, waar bij de overname 29 medewerkers hun brood verdienden. In een interview met het Brabants Dagblad liet Van Dorst indertijd nog blijken vol ambities te zitten. “Ik ga er absoluut mijn eigen draai aan geven. We gaan het interieur stevig aanpakken met behoud van de kwaliteit en ambiance. Het wordt een ander concept.”