Volledig scherm
PREMIUM
De Luciakerk en pastorie in Ravenstein.

Ravenstein eist overleg over Luciakerk en roept hulp van bisschop in

RAVENSTEIN - De inwoners van Ravenstein zijn het beu om op geen enkele manier betrokken te worden bij de toekomst van de Luciakerk en belendende pastorie in het hart van het stadje. In een brief aan de bisschop wordt de kerkleider verzocht om zich met de kwestie te bemoeien. Doel is om aan tafel te komen bij het parochiebestuur dat de boot al twee jaar afhoudt. 

,,Wij zoeken geen confrontatie, maar willen dat nu eindelijk eens de dialoog wordt gestart tussen parochiebestuur en de parochianen. We hebben goede hoop dat de bisschop in deze een duwtje in de goede richting zal geven", verklaart Kees Verhoeckx. Hij nam samen met Sjaak Peters en Henriëtte Renders het initiatief om de brief op te stellen. Sindsdien hebben tal van organisaties in het Ravensteinse hun handtekening gezet onder de oproep aan de bisschop. Dorpsraad, gilde, heemkundekring, KBO, twee kerkkoren, zorgcoöperatie en zelfs de locatieraad, de lokale poot van het parochiebestuur, steunen de actie. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!