Ravenstein laat zich massaal horen voor gesloten Luciakerk: ‘Dit is pure diefstal’

VIDEORAVENSTEIN - Ravenstein kwam zaterdagmiddag massaal in actie voor het behoud van de St. Luciakerk. Inwoners pikken het niet dat hun kerk al jaren leegstaat en door het ‘Schaijkse’ parochiebestuur in de etalage is gezet. ,,Ze blijven met hun poten van onze kerk af.”

Het is wanbestuur, immoreel en pure diefstal. Martin Jan van Mourik gebruikt grote woorden op het kleine podium dat zaterdagmiddag voor het kerkgebouw staat. De voorzitter van het loterijfonds, dat de bouw van de St. Luciakerk begin achttiende eeuw bekostigde, kan er met zijn verstand niet bij dat de kerk van de bevolking nu door de parochie te koop wordt gezet. 

  1. Niet fietsen in de stad, maar wel twee keer per week een logistieke operatie waar je u tegen zegt.
    PREMIUM
    Column

    Niet fietsen in de stad, maar wel twee keer per week een logistieke operatie waar je u tegen zegt.

    In het centrum mag je niet meer fietsen. Nu de lockdown minder lock wordt, wordt het weer drukker in de stad, dus om geen ongelukken te maken mag er in het voetgangersgebied alleen gevoetgangerd worden. Maar wat onbegrijpelijk is, is dat er dan wel vier keer in de week een hele kudde vrachtwagens de Heuvel op mag rijden om de inventaris van de terrassen neer te zetten, en weer op te laden. Dat lijkt me een onzalig idee.