Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Roompot in Goes. © Maarten van de Rakt

Roompot groeit vanuit fier hoofdkwartier in Goes tegen de klippen op

ZOMERSERIESCHAIJK/GOES - Bij het vakantiepark van Charles Veerkamp in Schaijk wapperen de vlaggen van Roompot. Wat is dat voor concern en waar komt het vandaan? Op naar de roots: in Zeeland. Deel twee van een zevendelige zomerserie.

Tegen de ‘Zeeuwse klippen’ op groeit Roompot. Het spiksplinternieuwe, imponerende hoofdkwartier in Goes getuigt daarvan. Alsof het concern uit zijn schulp is gekropen. De Franse aandeelhouders hadden het bedrijf liever in de Randstad zien neerstrijken. Waar ook andere grote jongens als TUI, Landal GreenParcs of Corendon te vinden zijn. Hoogste baas Jurgen van Cutsem heeft er hard aan moeten trekken om de Fransen ervan te overtuigen dat Roompot toch echt in Zeeland thuishoort.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.