Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Roompot in Goes. © Maarten van de Rakt

Roompot groeit vanuit fier hoofdkwartier in Goes tegen de klippen op

ZOMERSERIESCHAIJK/GOES - Bij het vakantiepark van Charles Veerkamp in Schaijk wapperen de vlaggen van Roompot. Wat is dat voor concern en waar komt het vandaan? Op naar de roots: in Zeeland. Deel twee van een zevendelige zomerserie.

Tegen de ‘Zeeuwse klippen’ op groeit Roompot. Het spiksplinternieuwe, imponerende hoofdkwartier in Goes getuigt daarvan. Alsof het concern uit zijn schulp is gekropen. De Franse aandeelhouders hadden het bedrijf liever in de Randstad zien neerstrijken. Waar ook andere grote jongens als TUI, Landal GreenParcs of Corendon te vinden zijn. Hoogste baas Jurgen van Cutsem heeft er hard aan moeten trekken om de Fransen ervan te overtuigen dat Roompot toch echt in Zeeland thuishoort.

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.