Wijkcentrum Schadewijk in Oss is begonnen met 'Samen Eten': voor iedereen die het gezellig vindt om aan te schuiven.
Volledig scherm
Wijkcentrum Schadewijk in Oss is begonnen met 'Samen Eten': voor iedereen die het gezellig vindt om aan te schuiven. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Samen eten wat de pot schaft in de Schadewijk

OSS - Gezellig samen eten ‘wat de pot schaft’, in plaats van alleen aan de keukentafel. Dat is de insteek van Eten Doet Ontmoeten in Wijkcentrum Schadewijk in Oss. Donderdagmiddag konden buurtbewoners voor het eerst aanschuiven voor een warme maaltijd. Met meteen al twintig deelnemers toont voorzitter Rob van Erp van het wijkcentrum zich aangenaam verrast. 

  1. Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’
    PREMIUM
    Stille Getuigen

    Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’

    In haar appartement in Heesch vertelt ze honderduit over haar jonge jaren, toen ze in 1942 als zestienjarig meisje, samen met vier andere meiden uit Heesch, bij de Distributiedienst in Oss ging werken. Eigenlijk moesten ze van de Heesche burgemeester J. Offermans met Miet Minten, Zus van de Hoogen en Annie Frunt (‘van de schoenwinkel’), op het vliegveld in Volkel of Nistelrode gaan werken, maar door toedoen van haar vader en gemeentesecretaris P. Gerrits, die samen actief waren in het ondergronds verzet, konden ze naar het distributiekantoor in Oss. Beter werken voor de gemeenschap dan voor de vijand, was het uitgangspunt.