Sander (31) uit Oss overleeft angstaanjagende schipbreuk: ‘We sprongen van schip in ijzige Noorse zee’

videoOSS - Sander van de Pol (31) uit Oss heeft zaterdag een schipbreuk overleefd in de ijzige Barentszzee bij Noorwegen. Door een enorme golf sloeg de gloednieuwe boot van zijn vissersteam om, waardoor de Ossenaar in het water moest springen om niet met het zinkende schip meegesleurd te worden. Het klinkt als een film: ,,In die zware storm moesten wij zwemmend ons reddingsvlot vinden”, zegt de Ossenaar vanuit zijn hotelkamer in het Noorse kustdorpje Honningsvåg. 

Zaterdagochtend: de visser uit Oss werkt op de gloednieuwe Noorse boot van het bedrijf Kenfish. Het is  slecht weer. Het stormt en regent en de golven komen metershoog. Als de bemanning net de visserslijnen heeft uitgezet, slaat een golf snoeihard tegen de zijkant van de boot. Daardoor dreigt die te kapseizen.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.