Volledig scherm
PREMIUM
Tussen de huisjes van het vakantiepark is Eric Stoltz (voorgrond) met zijn mannen aan het werk. © Thomas Segers/Van Assendelft

Schaijk pikt een graantje mee van de komst van de Roompot

Rond de RoompotSCHAIJK - ‘Vreemde’ gezichten in de winkel, Belgische auto’s in het dorp. Schaijk pikt een graantje mee van de komst van Roompot. Ook voor de gemeente rinkelt de kassa. Deze aflevering van de zomerserie ‘Rond de Roompot’ belicht de impact op de lokale economie. 

Het is een waarheid als een koe. Overal waar Roompot neerstrijkt met een nieuw park pikt de lokale economie een graantje mee. Want gasten eten en drinken bij de lokale horeca, doen boodschappen en beleven uitstapjes.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.