Volledig scherm
PREMIUM
Tussen de huisjes van het vakantiepark is Eric Stoltz (voorgrond) met zijn mannen aan het werk. © Thomas Segers/Van Assendelft

Schaijk pikt een graantje mee van de komst van de Roompot

Rond de RoompotSCHAIJK - ‘Vreemde’ gezichten in de winkel, Belgische auto’s in het dorp. Schaijk pikt een graantje mee van de komst van Roompot. Ook voor de gemeente rinkelt de kassa. Deze aflevering van de zomerserie ‘Rond de Roompot’ belicht de impact op de lokale economie. 

Het is een waarheid als een koe. Overal waar Roompot neerstrijkt met een nieuw park pikt de lokale economie een graantje mee. Want gasten eten en drinken bij de lokale horeca, doen boodschappen en beleven uitstapjes.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.