Volledig scherm
landerd uden © Eric Schreurs

‘Schaijk wordt straks nog de Calimero van de gemeente Uden’

LANDERD/UDEN -Tijdens het fusiefestival van de gemeenten Landerd en Uden klonken qua naamgeving de nodige geluiden pro-Uden. De Schaijkse ondernemer Joep Manders (camping Hartje Groen) ziet de bui al hangen. Hij is bang dat Schaijk straks de Calimero van de nieuwe gemeente Uden wordt.

Manders schreef een bezorgde brief aan de gemeenteraden van Landerd en Uden. ,,Als er voor de naam Uden wordt gekozen, zal dit met name in Schaijk tot een enorme eindeloze polarisatie leiden. De huidige critici zullen dit in de nieuwe raad tot in lengte van dagen uitdragen. Calimero Schaijk in de gemeente Uden. Dit ligt bij heel veel Schaijkse burgers zeer gevoelig.”

Hij vervolgt: ,,Samen met alle dorpen een NIEUWE gemeente bouwen, dat is de kans die we zien. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. Als Uden deze stap niet mee wil zetten, zal dit zeer arrogant op veel Schaijkenaren en Rekenaren overkomen. Weg is dan het samen, gelijkwaardig bouwen aan een nieuwe gemeente.”

Petities

Ondertussen druppelen online de handtekeningen voor de petities pro-Oss dan wel pro-Maashorst nog mondjesmaat binnen. De stelling ‘Schaijk hoort bij Oss en niet bij Uden‘ van Nol de Jong (DS97)  kreeg tot vrijdag steun van 548 mensen. De satirisch bedoelde kreet ‘Stop de zeurpieten uit Schaijk, herindeling met Uden is een feit’ van Bas Keijzer (Maashorst Vooruit) trok 123 ondertekenaars. De bijval is voor beide standpunten voor een groot deel anoniem.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.