Volledig scherm
Daan Hoefs © Facebook (met akkoord van familie)

Schijndelaar Mark van S. vraagt (weer) tevergeefs cel uit te mogen na doodschieten Erpenaar Daan Hoefs

DEN BOSCH - Schijndelaar Mark van S. (30), die sinds ruim een jaar is opgesloten voor het doodschieten van Erpenaar Daan Hoefs (26), moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank vrijdagochtend besloten. Tijdens de zitting met enkele nabestaanden van het slachtoffer op de publieke tribune, vroeg advocaat Tony Boersma tevergeefs of Van S. het Huis van Bewaring in Grave mag verlaten.  

Volgens de advocaat zal de verdachte worden vrijgesproken en is het (daarom) niet nodig om langer opgesloten te zitten in afwachting van de rechtszaak die is gepland op 3 en 4 oktober. Net als bij eerdere pro forma zittingen verzette de officier van justitie zich er tegen dat de Schijndelaar naar huis zou mogen. Zij vond dat de advocaat geen enkele onderbouwing had van zijn verzoek.

Noodsituatie

De verdachte die lang geleden verklaarde Daan Hoefs te hebben gedood in een noodsituatie,  zei evenmin waarom hij de zaak buiten de cel wil afwachten. Hij bood aan om zich aan alle voorwaarden te houden. Maar na een korte schorsing van de zaak zei de voorzitter van de rechtbank dat de man wordt verdacht van een ‘ernstig delict’ en er ‘onvoldoende klemmende redenen’ zijn om hem voorlopig buiten de cel te laten. 

Begin dit jaar vroeg Van S. al tevergeefs om de cel te mogen verlaten. Hij was bereid om een borgsom van 10.000 euro te betalen, een enkelband te dragen en zijn paspoort in te leveren. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.