Volledig scherm
PREMIUM
Boerderij Kinderzorg in de Ruwaard zoals die werd herbouwd na een brand in 1932 © Stadsarchief Oss

‘Schoone welgelegen hoeve’ brandde door hooibroei tot de grond toe af

Stille GetuigenIn de rubriek Stille getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken aan nieuws van vroeger. Vandaag besteedt hij aandacht aan Hoeve Kinderzorg.

Enkele weken geleden schreef ik dat in 1969 de laatste boerderij van de Ruwaard werd gesloopt. Maar er bleef er toch nog één over, aldus een oplettende lezer. Het gaat om de hoeve Kinderzorg. Die staat aan de Palestrinastraat 11a, maar is door verbouwingen nauwelijks meer herkenbaar als (historische) boerderij. Op het dak van de voormalige stal, nu woonhuis, staat nog wel in de pannen ‘Kinderzorg’, maar dat is alleen zichtbaar voor de klanten en bezoekers van autobedrijf Pouwels dat daar nu is gevestigd.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.