Volledig scherm
PREMIUM
Boerderij Kinderzorg in de Ruwaard zoals die werd herbouwd na een brand in 1932 © Stadsarchief Oss

‘Schoone welgelegen hoeve’ brandde door hooibroei tot de grond toe af

Stille GetuigenIn de rubriek Stille getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken aan nieuws van vroeger. Vandaag besteedt hij aandacht aan Hoeve Kinderzorg.

Enkele weken geleden schreef ik dat in 1969 de laatste boerderij van de Ruwaard werd gesloopt. Maar er bleef er toch nog één over, aldus een oplettende lezer. Het gaat om de hoeve Kinderzorg. Die staat aan de Palestrinastraat 11a, maar is door verbouwingen nauwelijks meer herkenbaar als (historische) boerderij. Op het dak van de voormalige stal, nu woonhuis, staat nog wel in de pannen ‘Kinderzorg’, maar dat is alleen zichtbaar voor de klanten en bezoekers van autobedrijf Pouwels dat daar nu is gevestigd.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.