Volledig scherm
De blaastest van een van de mannen wees 1000 ug/l uit, die van de andere 1005 ug/l. Beide hoeveelheden staan gelijk aan negen à tien glazen alcohol. © Politie

Slingerend busje met dronken bestuurders aangehouden na dollemansrit door Oss

OSS - Een slingerend bestelbusje is maandagmiddag in Oss staande gehouden na een dollemansrit, die stuiterend over stoepranden en dwars door rode verkeerslichten voerde. De inzittenden, een 36-jarige man en zijn 29-jarige metgezel, beiden afkomstig uit Oss, bleken allebei zo'n tien glazen alcohol achterover te hebben geslagen. Beide mannen zijn bekeurd, een bestuurder is zijn rijbewijs kwijtgeraakt.

Surveillerende agenten zagen maandag rond 02.10 uur een bestelbus door het rode licht rijden op de kruising Euterpelaan en de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Toen zij het voertuig volgden verhoogde de bestuurder, al slingerend over de weg, de snelheid. 

Een stopteken werd genegeerd en het busje reed de rotonde op, waarbij de stoepranden aan beide kanten van de weg meerdere malen werden geraakt.  Het busje helde over, reed even op twee wielen en miste op een haar na een lantaarnpaal, waarna het busje tot stilstand kwam.

Wisselen

In het busje zaten twee mannen. De agenten zagen dat degene die achter het stuur zat niet degene was die even daarvoor door rood was gereden. De mannen bleken onderweg van plaats te hebben gewisseld, hetgeen het slingeren verklaarde.

Beide mannen moesten een blaastest afleggen. De eerste bestuurder, de 36-jarige Ossenaar, blies 1005 ug/l, zijn 29-jarige kompaan uit Oss blies 1000 ug/l. Beide hoeveelheden staan gelijk aan negen à tien glazen alcohol.

Van de 36-jarige Ossenaar werd het rijbewijs ingevorderd, de 29-jarige Ossenaar kreeg een verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Ook kregen de mannen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht en het niet dragen van de autogordel.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.