Volledig scherm
PREMIUM
Leerkrachten van Hertogin Johanna locatie A gaan met collega's van basisschool de Korenaer naar de bloemenzee bij het station. © ANP

Spoordrama Oss raakt ook andere school: ‘Bijna dertig leerlingen zagen ongeluk gebeuren’

OSS - De Korenaer verloor vier leerlingen en werd als school het hardst geraakt door het ongeluk met de Stint in Oss. Het verhaal van de basisschool aan de andere kant van het spoor is nauwelijks bekend. ,,Maar wij zijn op een andere manier ook slachtoffer”, zegt Marlous Basart, directeur van Hertogin Johanna locatie A. 

Quote

Op het moment dat we de trein heel hard horen toeteren gevolgd door een harde klap, weten we: er is iets mis

Marlous Basart, Directeur Hertogin Johanna locatie A

Vlak voor het ongeluk zet de bestuurster van de Stint een broertje en zusje af op de school. Daarna rijdt ze met de vijf overgebleven kinderen in de elektrische bolderkar door naar de Korenaer, waar ze nooit aankomen. ,,Op het moment dat we de trein heel hard horen toeteren gevolgd door een harde klap, weten we: er is iets mis. We denken eerst dat er iemand is gesprongen, dat gebeurt hier helaas vaker. Het team is naar buiten gerend, heeft alle kinderen van het schoolplein naar binnen gehaald. We krijgen in de gaten dat het groter is en ik ga met onze intern begeleider naar het spoor”, zegt Basart.