Volledig scherm
Juffrouw Marijke krijgt hulp bij het klaarzetten van het Barakspel. © Bert van der Linden

Stakende leraren Ravenstein helpen collega’s in de zorg

RAVENSTEIN -  Dat leraren van basisschool De Bogaard uit Ravenstein meer kunnen dan alleen lesgeven lieten ze woensdag zien in Herpen.  De leerkrachten legden hun dagelijkse werk neer, maar pakten ander werk op: in de zorg.   

 ,,Omdat er geen landelijke stakingsbijeenkomst is gepland willen we op een andere manier betekenis geven aan deze dag,” vertelt directeur Marijke Devillers, gezeten aan de tafel van de recreatiezaal van zorgcentrum Maasland in Herpen. Een paar collega’s zijn naar regionale manifestaties maar de meesten zijn hier. Samen verrichten ze de hele dag vrijwilligerswerk. 

De maaltijd serveren

,,Vanmorgen hebben twee collega’s geholpen bij de creatieve activiteiten en zijn twee collega’s met een bewoner gaan wandelen. Daarna zijn er weer anderen gekomen om de maaltijd mee te serveren en nu gaan we met een heel stel helpen bij de Driehuizencompetitie.” 

Ouderenzorg nog meer onder druk

Het toeval wil dat bewoners van Zorgcentrum Maasland deze middag een spelletjescompetitie houdt met bewoners van zorgcentra uit Grave en Heesch. Daarbij komen extra handen goed van pas. Devillers: ,,We hebben gebrainstormd met het team over hoe we een goede invulling konden geven aan deze dag. Vooropgesteld: ik wilde niemand op school zien. Maar we worden door Optimus, ons schoolbestuur, gewoon doorbetaald dus wilden we ook iets zinnigs doen. Via onze conciërge Linda zijn we dus op Maasland uitgekomen. Dit is in ieder geval maatschappelijk relevant werk en omdat ouderenzorg misschien nog wel meer onder druk staat dan het onderwijs krijgt deze dag daarmee ook nog een extra dimensie.