Steekincident in Megen: proefrit mondt uit in conflict, slachtoffer én verdachte gewond

update + videoMEGEN - Bij een steekincident in Megen zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen. Naast het slachtoffer is ook de verdachte gewond geraakt, zo meldt de politie. 

Het incident vond plaats bij een autobedrijf op de Kapelstraat. Nadat een klant een proefrit had gemaakt in een auto ontstond er een conflict waarbij uiteindelijk werd gestoken. Het slachtoffer, de verkoper, werd daarbij meerdere keren geraakt in zijn lichaam en gezicht. Waardoor de ruzie ontstond, is onduidelijk.

De klant raakte bij de schermutseling zelf ook gewond. Hij verloor zijn pink bij het voorval, meldt de politie. De verdachte ging er na het incident lopend - en bebloed - vandoor in de richting van de Herstraat. Hij werd hij op de Onderweg in de boeien geslagen en daarna met een ziekenwagen afgevoerd. 

Hulpdiensten massaal uitgerukt

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de Kapelstraat. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar deze ging er snel weer vandoor. De straat werd na het incident afgezet, politieauto's blokkeerden de weg. 

De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van het steekincident. Zodra de gezondheidstoestand van de verdachte het toelaat, zal hij worden verhoord. 

Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij
Volledig scherm
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij © Gabor Heeres / Marcofotografie
Verdachte geboeid in ambulance meegenomen
Volledig scherm
Verdachte geboeid in ambulance meegenomen © Gabor Heeres / Marcofotografie
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij
Volledig scherm
Hulpdiensten massaal naar Megen voor melding van steekpartij © Gabor Heeres / Marcofotografie
Leden van het arrestatieteam van de politie waren ook aanwezig in Megen
Volledig scherm
Leden van het arrestatieteam van de politie waren ook aanwezig in Megen © Gabor Heeres / Marcofotografie
  1. Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrijven ze een beetje
    PREMIUM
    Column

    Dromen zijn leuk, maar in Reek overdrij­ven ze een beetje

    Een mens moet dromen, natuurlijk. Dromen maken dingen mogelijk, of het nou een opgeruimd huis is, of iets heel groots in de verre toekomst. Mijn kindjes dromen dat ze brandweerman worden, en voetballer, en een beroemde TikTokker. Ík droom dat ze later schrijver worden, minister-president, of chirurg. Waarschijnlijk worden ze financial controller, accountmanager, en lifecoach ofzo, maar goed, dromen is leuk, ook als je weet dat ze waarschijnlijk niet uit zullen komen. Juist nu, nu de werkelijkheid een soort nachtmerrie is geworden, met een dodelijk virus en een lockdown die maanden duurt.