Volledig scherm
De voorpagina van de nieuwe Streekwijzer. © Peter van Erp

Streekwijzer keert als maandblad terug op het oude nest

VINKEL - Een maand nadat uitgever Jan & Jan Media de stekker trok uit weekblad Streekwijzer, is de titel terug als maandblad. Het blad wordt nu uitgegeven door stichting ST.E.M. en geproduceerd door de redactie van Thuis in het Nieuws in Vinkel. Daarmee is de uitgave terug op de plek waar het dertig jaar geleden begon. 

De Streekwijzer was jarenlang het huis-aan-huisblad voor de drie kernen die tot 2015 de gemeente Maasdonk vormden: Geffen, Nuland en Vinkel. De laatste jaren was het slechts een bescheiden sectie van de Rosbode, een huis-aan-huiskrant met Rosmalen als basis. 

Het blad verschijnt maandelijks in een oplage van 5.500 exemplaren. De focus ligt in alle opzichten weer op de drie dorpen die Maasdonk vormden. Een vooralsnog anonieme columnist meldt nu in de eerste heruitgave: ‘De Streekwijzer is weer thuis!’

  1. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
    PREMIUM

    Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

    DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.