Volledig scherm
Grote drukte tijdens de eerste editie, nu bijna twee jaar geleden. © BD

Tal van luchtballonnen gaan omhoog tijdens tweede editie Oss Maasland in the Air

OIJEN - Meer dan tien luchtballonnen stijgen op zaterdag 24 augustus weer op bij Bierbrouwerij Oijen. Dan is de tweede editie van Oss Maasland in the Air. Met het evenement wordt geld opgehaald voor het goede doel School voor Hart.

Tickets om mee te varen zijn verkrijgbaar vanaf 210 euro. Bij die prijs is ook een hapje, drankje, champagnedoop en herinneringscertificaat inbegrepen. Er zijn manden voor 4, 8, 10 of 16 personen. Passagiers zijn vanaf 16.00 uur welkom op het terrein. Vanaf 18.30 uur gaan de eerste ballonnen de lucht in. De organisatie zorgt zelf voor volgteams, die de passagiers na afloop weer terugbrengen naar de brouwerij. Tot nu toe hebben 36 mensen zich aangemeld. 

Ook wie de ballonvaart wat te spannend vindt, kan de 24-ste in Oijen terecht. Vanaf 17.00 uur is de buitenbar open en gaat de muziek aan. 

Een groot deel van de opbrengst gaat dit jaar naar School voor Hart. Dat doel zet zich in voor reanimatietrainingen in het onderwijs. School voor Hart willen alle leerlingen van alle middelbare scholen in Oss wegwijs maken met een AED. Daarvoor moeten leraren worden opgeleid en reanimatieproppen worden aangeschaft. Net als oefen-AED’s en ander trainingsmateriaal. 

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.