Volledig scherm
Grote drukte tijdens de eerste editie, nu bijna twee jaar geleden. © BD

Tal van luchtballonnen gaan omhoog tijdens tweede editie Oss Maasland in the Air

OIJEN - Meer dan tien luchtballonnen stijgen op zaterdag 24 augustus weer op bij Bierbrouwerij Oijen. Dan is de tweede editie van Oss Maasland in the Air. Met het evenement wordt geld opgehaald voor het goede doel School voor Hart.

Tickets om mee te varen zijn verkrijgbaar vanaf 210 euro. Bij die prijs is ook een hapje, drankje, champagnedoop en herinneringscertificaat inbegrepen. Er zijn manden voor 4, 8, 10 of 16 personen. Passagiers zijn vanaf 16.00 uur welkom op het terrein. Vanaf 18.30 uur gaan de eerste ballonnen de lucht in. De organisatie zorgt zelf voor volgteams, die de passagiers na afloop weer terugbrengen naar de brouwerij. Tot nu toe hebben 36 mensen zich aangemeld. 

Ook wie de ballonvaart wat te spannend vindt, kan de 24-ste in Oijen terecht. Vanaf 17.00 uur is de buitenbar open en gaat de muziek aan. 

Een groot deel van de opbrengst gaat dit jaar naar School voor Hart. Dat doel zet zich in voor reanimatietrainingen in het onderwijs. School voor Hart willen alle leerlingen van alle middelbare scholen in Oss wegwijs maken met een AED. Daarvoor moeten leraren worden opgeleid en reanimatieproppen worden aangeschaft. Net als oefen-AED’s en ander trainingsmateriaal. 

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer.