Volledig scherm
PREMIUM
De maskers gaan af en het is tijd om moed te tonen. © Joop van Rossem

Theaterproductie Stigmaniet vijlt scherpe randjes van vooroordelen Verdihuis in Oss af

OSS - Maandagavond vond, door technische problemen een half uur later dan gepland, in het Osse theater De Lievekamp de première plaats van theaterstuk Stigmaniet. Het stuk werd op de bühne gebracht door (ex-)cliënten en medewerkers van het Osse Verdihuis. 

Doel van het theaterstuk was helder: proberen de vooroordelen met betrekking tot de tijdelijke opvang weg te nemen. Nog heel vaak leeft bij het grote publiek het idee dat alleen drugsverslaafden, werklozen, fietsendieven, zwervers en alcoholisten gebruik maken van de diensten van het Verdihuis. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.