Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Themasessies over stress in Reek, Schaijk en Zeeland

LANDERD - De zorgcoöperaties van Reek, Schaijk en Zeeland slaan de handen ineen voor themabijeenkomsten over stress en burn-out in het dagelijkse leven. Dat doen ze met wat een Mantelzorgcafé heet. Iedereen uit Landerd is er welkom, jong en oud.

Volledig scherm
Linda Lansink, klinisch psycholoog © prive

,,Ongeacht leeftijd, werk of maatschappelijke situatie, het is voor veel mensen moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen werk, studie en ontspanning. We voelen ons soms overbelast. Veelal kunnen we hier goed mee omgaan door het probleem op te lossen. Zo vermindert of verdwijnt de spanning. Lukt dat niet, dan kan dat leiden tot een burnout”, zo stelt de organisatie in een persbericht.

Te gast is klinisch psycholoog Linda Lansink. Ze geeft tekst en uitleg. Ze gaat in op de preventie van ongezonde stress en burnout. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaat Lansink met bezoekers in gesprek. In kleine groepen wordt nog doorgesproken.

De themabijeenkomsten ‘Burnout treft jong en oud’ zijn gepland op donderdag 26 september om 19.30 uur in Schaijk (De Phoenix), zaterdag 28 september om 13.30 in reek (‘De Babbelaer’) en maandag  oktober om 13.30 uur in Zeeland (De Garf). Aanmelden hoeft niet.