Een dranghek met verkeersbord houdt bij aanvang van de schooldag alle auto's weg van 't Vijfeiken, de straat voor de basisscholen Toermalijn en Delta.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dranghek met verkeersbord houdt bij aanvang van de schooldag alle auto's weg van 't Vijfeiken, de straat voor de basisscholen Toermalijn en Delta. © Maarten van den Hurk / BD

Tijdelijk lege straten bij scholen Heesch smaken naar méérHEESCH - De straten rond school helemaal dicht, voor álle auto's, bij het begin en het eind van de lesdag. Vanwege corona gaat het nu zo bij de Toermalijn in Heesch. Van de directeur mag de noodmaatregel best een blijvertje worden.

  1. ‘Heus niet álle buitenlanders zijn slecht’
    PREMIUM
    Column

    ‘Heus niet álle buitenlan­ders zijn slecht’

    Weet u hoe vaak ik de afgelopen week heb gehoord, ‘dat heus niet álle buitenlanders slecht zijn’? Vergoelijkend werd het uitgesproken, de sprekers van deze woorden vond zichzelf heel ruimdenkend, gunden die buitenlanders een disclaimer: hun huidskleur of paspoort betekende niet per definitie dat ze slecht waren, er was ook een kans dat het wel meeviel met ze. Ik schreef over de onderwerpen die erbij hoorden, ik schreef de andere woorden die ze zeiden wél op, maar deze niet. Té gênant.