De kermis in Schaijk in 2019.
Volledig scherm
De kermis in Schaijk in 2019. © Van Assendelft Fotografie

Toch nóg kermis in Herpen, en Schaijk past er ook een mouw aan

HERPEN/SCHAIJK - Even zag het er naar uit dat Herpen en Schaijk het dit jaar zonder kermis moesten doen, maar er is goed nieuws: beide evenementen gaan tóch gewoon door. De buurdorpen zitten een week na elkaar.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Ooievaars vlogen vroeger liever niet naar Oss, wél naar Megen en Berghem
  Stille Getuigen

  Ooievaars vlogen vroeger liever niet naar Oss, wél naar Megen en Berghem

  OSS - Er zat vorige week een groep van zeven ooievaars op de toren van de Grote Kerk van Oss. Het waren er eerder wel vijftien, zagen toeschouwers, maar toen persfotograaf Jeroen Appels arriveerde, zaten er nog zeven: zes in een rondje op de toren, één in het midden, bovenop het kruis. Een treffende illustratie van de kerkelijke hiërarchie. ‘Trouwe kerkgangers’ wisten niet wat ze zagen, ‘natuurkenners’ vonden het ‘heel gewoon’.