Volledig scherm
Zwaar ongeval op de A50 bij Nistelrode. © Gabor Heeres

Trucker vrijgelaten na ongeluk A50 waarbij Oosterbeker omkwam

NISTELRODE - De Roemeense vrachtwagenchauffeur die vrijdag werd aangehouden na een dodelijk ongeval op de A50 bij Nistelrode, is zaterdag in de loop van de dag vrijgelaten. De 60-jarige trucker, die niet in Nederland woont, blijft wel verdacht van betrokkenheid bij de aanrijding. Een 52-jarige man uit Oosterbeek overleefde het ongeluk niet.

Bij het ongeluk waren meerdere auto’s betrokken. Er vielen zes gewonden, van wie twee zwaargewond. Zij werden met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Eén van hen kwam later te overlijden. De andere slachtoffers zijn allemaal weer thuis, zo laat de politie aan het Brabants Dagblad weten.

Wat gebeurde er?

De Roemeense trucker reed vrijdag door een nog onbekende oorzaak achterop een andere auto die in een stilstaande of langzaam rijdende file stond. Het gevolg was een enorme botsing tussen meerdere auto’s waarbij een grote ravage ontstond.

Wat de chauffeur over zijn betrokkenheid heeft verklaard, is niet duidelijk. ,,Over de verklaring van de man gaan wij niets delen omdat de zaak nog in onderzoek is”, laat politiewoordvoerder Els Reijnders in een reactie weten. Uit een blaastest bleek dat er geen sprake was van alcohol.

Volledig scherm
Zwaar ongeval bij Nistelrode. © Gabor Heeres