Uitslaande brand in appartementencomplex in Oss, geen slachtoffers

VIDEOOSS - Aan de Berghemseweg in Oss is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur een uitslaande brand uitgebroken in een appartementencomplex. De brandweer kon het vuur vrij snel blussen. Rond 04.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak volgens de woordvoerder uit in onder het complex gelegen garageboxen. De brand breidde zich vanuit de boxen uit naar twee erboven gelegen appartementen.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brandweer rukte met hoogwerkers, bluswagens en watertanks uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. 

Ontruimd

De brandweer ontruimde het complex uit voorzorg. De circa dertig bewoners werden opgevangen in een horecagelegenheid in de buurt. Ook bewoners van een naastgelegen gebouw werden uit voorzorg geëvacueerd. Iedereen werd uit voorzorg onderzocht op het inademen van rook of ander letsel. Ook een aangrenzend complex werd ontruimd, zo meldt een woordvoerder. 

De brand veroorzaakte weinig rook, waardoor er geen waarschuwing uit hoefde gaan naar omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Onderzoek

Nadat de brandweer alle woningen had gecontroleerd, werden bijna alle appartementen weer vrijgegeven aan de bewoners. Bewoners van meerdere appartementen konden niet terug: hun woningen waren door de brand te zwaar beschadigd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Brandstichting wordt uitgesloten. ,,Er zijn door de brandweer geen sporen gevonden die daarop wijzen‘’, aldus een woordvoerster van de politie. Ze snapt dat mensen zijn die mogelijk een link leggen met de pyromaan die Oss de laatste maanden teistert, maar: ,,Er is nu geen enkele aanwijzing voor brandstichting.‘’ 

Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo

Meer nieuws in ons audiobulletin - ook op Spotify

Dit en meer nieuws kun je ook beluisteren ons dagelijkse bulletin. Een korte update van het belangrijkste nieuws uit Brabant ontvang je dagelijks via Whatsapp, maar ook automatisch in je vertrouwde podcast-app. Volg ons ook op Spotify en Apple Podcast, of vraag je Google Assistent om ‘het nieuws van het Brabants Dagblad’. 

Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
 1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

  Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.