Vakantiepark Schaijk heeft primeur met parcours voor drones

VideoSCHAIJK - Knuppeltjes naar buiten duwen, langzaam losloten en vliegen maar. Wie een beetje bedreven is met de PlayStation of Nintendo heeft geen kind aan het dronesparcours op het nieuwe vakantiepark van Roompot in Schaijk. Tenminste…

In de praktijk is het nog verdraaid lastig om z’n drone te besturen. Laat staan om ‘m op een goede manier langs de verschillende hindernissen te loodsen. Zeker wanneer er zoals maandagmorgen een straf windje staat in Schaijk.

,,Er komen nog nieuwe drones. Die zijn zwaarder en hebben dus minder last van de wind”, belooft parkeigenaar Charles Veerkamp die even voor instructeur speelt. Die nieuwe drones hebben bovendien bescherming rondom de vier propellers. Geen overbodige luxe, blijkt wel tijdens de testvlucht. Meer dan eens stort de drone lelijk tegen de grond.

Controlecentrum

Het zijn de kinderziektes van een ultramoderne attractie. Zover Veerkamp weet is hij namelijk de eerste die een heus droneparcours liet aanleggen op een vakantiepark. Vanuit een nog te bouwen ‘controlecentrum’ mogen bezoekers straks proberen de drones door ringen, langs palen en door gaten te leiden. De hindernissen staan over een afstand van zo’n honderd meter opgesteld rondom een grasveld. Op het controlepaneel zijn de beelden te zien die een cameraatje in de neus van de vliegmachine draait. Zo moeten zelfs de lastigste hindernissen te nemen zijn.

,,Een midgetgolfbaan is natuurlijk niet meer helemaal van deze tijd”, vindt Veerkamp. ,,Daarom wilde ik hier wat anders bedenken, iets frissers. Dat hebben we in de vorm van deze hindernisbaan gevonden. Helemaal perfect is ie nog niet. Ik denk dat we er nog een paar palen en ringen uithalen om de moeilijkheidsgraad wat te verlagen.”

Parkeigenaar Charles Veerkamp test het parcours.
Volledig scherm
Parkeigenaar Charles Veerkamp test het parcours. © Roy van der Lee/BD

Kinderfeestjes

De hindernisbaan is ook toegankelijk voor mensen die níet bij het vakantiepark logeren. Op die manier hoopt Roompot bijvoorbeeld ook kinderfeestjes te trekken. Voor de veiligheid mag op de baan alleen gevlogen worden met drones van het park, altijd in het bijzijn van een instructeur. De dones zijn zo afgesteld dat ze maximaal een paar meter buiten het parcours kunnen komen. Zo wordt voorkomen dat een lolbroek met het apparaat het halve park over vliegt.

Het vakantiepark opent vrijdag de deuren.