In 2018 voerden de schippers van de Maasveren ook al actie. Toen lagen alle veren stil. Alleen scholieren werden nog overgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2018 voerden de schippers van de Maasveren ook al actie. Toen lagen alle veren stil. Alleen scholieren werden nog overgezet. © Eveline Van Elk

Vakbond in actie: alleen fietsers mogen mee met pont Megen-Appeltern

APPELTERN - Het arbeidsconflict bij de Maasveren leidt maandag tot een eerste gevoelige actie van schippers. Deze dag worden alleen fietsers en voetgangers overgezet bij het veer tussen Megen en Appeltern. Auto's moeten omrijden over Ravenstein of gebruikmaken van een van de andere veren over de Maas. 

 1. Weinig voorstellingen naar de middag in theaters: 
‘Niet mogelijk’ en ‘Signaal zou ook niet juist zijn’
  PREMIUM

  Weinig voorstel­lin­gen naar de middag in theaters: ‘Niet mogelijk’ en ‘Signaal zou ook niet juist zijn’

  OSS/UDEN/VEGHEL - Best een ingewikkelde puzzel, die ze als gevolg van eerdere voorschriften steeds beter weten te leggen. Zo verwoorden de Osse, Veghelse en Udense theaterdirecties, programmeurs en woordvoerders de situatie sinds de zondagavond geldende coronamaatregelen. Theaters moeten wederom de programmering aanpassen, voorstellingen afgelasten of verplaatsen en hun bezoekers verwittigen.
 2. Picnic gaat van start in Oss: paar pakken melk en 
netje sinaasappelen als de eerste boodschappen
  PREMIUM

  Picnic gaat van start in Oss: paar pakken melk en netje sinaasappe­len als de eerste boodschap­pen

  OSS - Een paar pakken melk, karnemelk, netje sinaasappels en nog wat andere boodschappen. Dat bezorgde de online supermarkt Picnic woensdagmiddag bij Christel van der Velden in de Osse wijk Horzak. Het woonadres van haar was het eerste dat medewerkers van de online supermarkt Picnic in Oss aandeden. Het bedrijf maakte daarmee de start met het bezorgen van boodschappen in deze regio, die bestaat uit de plaatsen Oss, Heesch, Uden, Veghel en het tussenliggende buitengebied.