Hannes, oftewel Harold Savelkouls, vertelt over zijn pelgrimstocht.
Volledig scherm
Hannes, oftewel Harold Savelkouls, vertelt over zijn pelgrimstocht. © Anita Steenbekkers

Van jonge boer tot pelgrim op Zèveravond in de Wildse Hut

MAREN-KESSEL - De zes acts op de Zèveravond in de Wildse Hut in Maren-Kessel wisten het publiek zaterdagavond goed te raken. 

Harm Savelkouls als brandweerman.
Volledig scherm
Harm Savelkouls als brandweerman. © Anita Steenbekkers

Wichard de Benis bijt het spits af in de Wildse Hut. Een marktmeester zonder kletspraat maar met een grappig verhaal waardoor het publiek meteen opgewarmd is. Hans Eijkemans,  in de ton beter bekend als Hannes,  verschijnt daarna in zijn creatie als pelgrim, die vertelt over zijn bedevaart naar Santiago de Compostela, de kretologie voor de man in midlife-crisis. Harold Savelkouls zet een ijzersterk optreden neer. Als brandweerman op cursus kletst hij er lustig op los, bezorgt het publiek letterlijk en figuurlijk natte ogen en krijgt een prima interactie met de zaal. Savelkouls zorgt samen met de uitbaters van de Wildse Hut voor de organisatie van de derde editie van deze Zèveravond. ,,Pas als het publiek flink heeft gelachen, is mijn missie volbracht", zegt hij. 

Tom van Osch gooit  grap na grap de zaal in met zijn act als jonge boer op zoek naar een vrouw. Door zijn manier van vertellen waant het publiek zich zo voor de televisie, kijkend naar Boer zoekt vrouw en dat onder het motto 'boer met stront, zoekt vrouw met grond'. Tal van deelnemende vrouwen laat hij, heel beeldend en stereotype beschreven, de revue passeren. Dan verschijnt Jan Strik in ton. De routinier (73) uit Someren sluit met snelle grappen in zijn creatie als gewone mens, de Zèveravond af.