Volledig scherm
Van Schijndel Bouwgroep aan de Bredeweg. © Google Streetview

Van Schijndel Geffen heeft haast met nieuwe bedrijfshal

DEN HAAG/GEFFEN - Van Schijndel Bouwgroep wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van een nieuwe tien meter hoge bedrijfshal aan de Bredeweg in Geffen. 

Daarvoor is wel nodig dat de Raad van State groen licht geeft aan het bestemmingsplan Bredeweg 13. Drie bewoners van de Bredeweg zijn het niet eens met dit bestemmingsplan van de gemeente Oss en stapten naar de Raad van State in Den Haag. 

Ze vinden Van Schijndel te groot worden en willen dat het bedrijf verplaatst wordt naar het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Heesch-West. Ze laden en lossen op dertig meter van onze achtertuin, zegt een van de omwonenden. De hal van 2500 vierkante meter komt als alles doorgaat in een weiland naast de bestaande bedrijfsgebouwen van Van Schijndel. De buurtbewoners vinden de afstand tot hun woningen te kort. 

De gemeente Oss stelt dat Van Schijndel al in 2014 een principetoestemming heeft gekregen van de voormalige gemeente Maasdonk. Oss kon in 2017 dan ook niet anders dan een bestemmingsplan maken voor de uitbreiding, aldus de gemeente. Of de drie buurtbewoners definitief het nakijken hebben beslist de Raad van State binnen zes weken.

De hal is nodig voor een ruimere opzet van de afmontage van kozijnen en prefab-elementen en voor de tijdelijke opslag voor transport.

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer.