Volledig scherm
PREMIUM
De Landerdse gemeenteraad buigt zich over allerlei gemeenschappelijke regelingen. © Van Assendelft

Ver van mijn bed, maar wel broodnodig, die gemeentelijke samenwerking

LANDERD - Met enige regelmaat mopperen raadsleden op samenwerkingsverbanden van gemeenten, die ze zelf in het leven hebben geroepen. Het is vaak ‘wij’ en ‘zij’. Maar zelf een brandweer overeind houden is toch echt voltooid verleden tijd.

Maar goed dat raadsstukken digitaal zijn en niet van papier. Het Landerdse raadslid Arie de Kleijn boog zich laatst over een berg begrotingen van samenwerkingsverbanden. ,,Ik dook erin en dan ontdek je : dit wil ik eigenlijk niet. Er is niet aan te beginnen.”

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagenten van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kregen een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert de wijkagent.