Volledig scherm
Auto probeert spoor over te steken met slagbomen dicht in Oss © Wijkagenten Ruwaard

Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer. 

,,Deze auto in Oss negeerde het rode licht én de spoorbomen. Op die manier stak hij het spoor over”, schrijft de wijkagent op Instagram. Ze zegt enorm verbaasd te zijn dat bestuurders dit doen, vooral omdat ze meerdere foto's en video's krijgt van dit soort situaties. ,,Dit is bizar!”

De politie onderzoekt wie de bestuurder is, door het kenteken van de auto op te zoeken. Hij kan een boete van 240 euro verwachten. 

Spoorwegovergang

De spoorwegovergang aan de Braakstraat is de plek waar het tragische ongeval zich op 20 september vorig jaar voltrok. Die ochtend botste een Stint op een passerende trein. Vier jonge kinderen kwamen daarbij om het leven. Een begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewond.

,,Deze actie is daarom onbegrijpelijk, vooral gezien de gevoeligheid die in Oss nog steeds leeft na het tragische ongeval”, zegt De Veer in een reactie aan deze site.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.