BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, gemeente Uden.
Volledig scherm
PREMIUM
BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, gemeente Uden. © BillyBird Facilities BV

Verdrinking Volkel: ‘Allochtoon loopt verhoogd risico in het water’

VOLKEL - Een verdrinking zoals afgelopen zaterdag in Volkel, waarbij een 19-jarige man uit Polen om kwam, is nooit voor 100 procent uit te sluiten. Dat zeggen zowel de Reddingsbrigade Nederland als de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).

Beide instanties herkennen zich in het beeld dat enkele kwetsbare groepen een verhoogd risico lopen in het water. Bij Billy Bird Hemelrijk hielden op het moment van het ongeluk circa vier mensen toezicht.

Een aantal dat volgens eigenaar Ton Derks van Billy Bird prima is. Zaterdag trok het park 6.000 bezoekers. In het hele park werkt op een dag een team van elf mensen bij de attracties. Zij rouleren gedurende de dag, maar er zijn altijd vier man die toezicht houden bij het water.

Quote

Ziet een medewerker bovenaan bij de achtbaan iets op het water, dan wordt dat via de portofoon gelijk doorgege­ven.

Ton Derks, Billy Bird Hemelrijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.