Verhuizing Jonkergouw ‘goed nieuws voor Schaijk’: ‘Bedrijf te hard gegroeid voor die plek’

Bij de dorpspompWat vinden omwonenden van het verhuisplannen van tuinbouwer Jonkergouw in Schaijk?  Het bedrijf wil verhuizen naar de andere kant van het dorp, naar een leegstaande veehouderij aan de Broksteeg. Op de huidige locatie aan de Molenaarstraat verrijst te zijner tijd een woonwijkje. Mari van Rossem peilde de meningen.

Volledig scherm
.. © Mari van Rossem

Beter bewijs dan het filmpje op haar mobieltje kan ze niet leveren. Vanuit haar slaapkamer legde Wilma Benneker (63) onlangs vast hoe een trucker behoedzaam zijn met Jonkergouw-groente geladen oplegger langs een tractor loodst. In de Schaijkse Molenaarstraat kijken ze er niet meer van op.

,,Kijk, hier staat de volgende al te wachten om dezelfde route te nemen", beweegt ze naar links. ,,Je snapt wel dat wij het prima vinden als deze tuinder gaat verkassen. Of het ook echt doorgaat? Afwachten. Zo'n verhuizing hangt van zoveel zaken af."

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”