stockadr rechtbank rechter rechtspraak justitie rechtszaak vrouwe justitia uitspraak vonnis eis
Volledig scherm
PREMIUM
stockadr rechtbank rechter rechtspraak justitie rechtszaak vrouwe justitia uitspraak vonnis eis © ThinkStock

Verkrachting? Nee: ‘Kwetsbaar meisje heeft dna uit mijn vuile onderbroek geschraapt’

DEN BOSCH/ OSS - Verkrachtte voormalig jongerenbegeleider G. R. (30) een kwetsbaar meisje tijdens zijn slaapdienst in een Osse zorginstelling? De Hagenaar bleef het ontkennen bij het gerechtshof in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie denkt daar totaal anders over ondanks een eerdere vrijspraak.

 1. Ossenaar (32) wil af van reclasseringstoezicht: hij gaat liever naar de gevangenis
  PREMIUM

  Ossenaar (32) wil af van reclasse­rings­toe­zicht: hij gaat liever naar de gevangenis

  DEN BOSCH/OSS - Een 32-jarige Ossenaar, veroordeeld voor verboden wapenbezit in 2020 in Schaijk, kampt al jaren met een forse verslaving. De man beseft zelf ook dat hij zonder hulp nog niet van de drank of drugs af kan blijven. Toch wenste hij een einde aan het reclasseringstoezicht, dat een rechter hem na de Schaijkse wapenfeiten oplegde. De man ging in plaats daarvan liever zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten.
 2. De Maashorst is weer een paar duizend bomen en struiken rijker

  De Maashorst is weer een paar duizend bomen en struiken rijker

  SCHAIJK/UDEN/HEESCH - Maar liefst een paar duizend bomen en struiken. De Maashorst, het natuurgebied tussen Uden, Schaijk en Heesch - want Oss doet niet meer mee - is zaterdag weer verrijkt met een verse aanplant. Nabij de Brobbelbiesweg in Schaijk verzamelden zich zaterdag tientallen vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Landschapsbeheer Uden (sVLU) om in de frisse lucht de bomen en struiken te planten. Huub van Boxmeer - voorzien van een verwarmende blauwe muts - was een van hen.