Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Vervuilde grond in Schaijk levert Landerd fors verlies op

SCHAIJK - Landerd bijt in het stof bij de aankoop van een varkenshouderij in Schaijk. Het terrein blijkt vervuild en moet worden opgeruimd. Dat kost 430.000 euro.

Hekken markeren het terrein waar eerst de stallen stonden van varkensboer Henst aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Eric Jacobs van de omgevingsdienst ODZOB spreekt van plaatselijk ‘sterk verontreinigde grond’. ,,Het gaat om 1200 vierkante meter, bijna 900 kuub. Er zit te veel milligram asbest per kilo in, zo blijkt uit verkennend onderzoek”, zegt hij. De grond wordt vanaf 22 augustus afgegraven en afgevoerd naar een reinigingsbedrijf. Dat zijn bijna veertig volle vrachtwagens.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.