Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Vervuilde grond in Schaijk levert Landerd fors verlies op

SCHAIJK - Landerd bijt in het stof bij de aankoop van een varkenshouderij in Schaijk. Het terrein blijkt vervuild en moet worden opgeruimd. Dat kost 430.000 euro.

Hekken markeren het terrein waar eerst de stallen stonden van varkensboer Henst aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk. Eric Jacobs van de omgevingsdienst ODZOB spreekt van plaatselijk ‘sterk verontreinigde grond’. ,,Het gaat om 1200 vierkante meter, bijna 900 kuub. Er zit te veel milligram asbest per kilo in, zo blijkt uit verkennend onderzoek”, zegt hij. De grond wordt vanaf 22 augustus afgegraven en afgevoerd naar een reinigingsbedrijf. Dat zijn bijna veertig volle vrachtwagens.

  1. ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    ‘Mag ik een koffie die al door een ander is betaald?’

    OSS - ,,Heerlijk vind ik dit.” Hoe blij kan een mens zijn met een simpel kopje koffie? Wat voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld is, is voor de Osse Lenie en Nistelrodese Heidi iets bijzonders. Als je elke week de eindjes aan elkaar moet knopen zit een terrasje pikken er gewoon niet in. Tot nu dan. Want in Oss kunnen mensen zonder geld voortaan gebruikmaken van ‘Uitgestelde koffie'. Koffie die al door een ander vooraf is afgerekend.