Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen tijdens het sporten als onderdeel van de opleiding tot beveiliger op vliegbasis Volkel. Op de foto geeft sergeant Haroen Salwegter (linksvoor) uitleg over vechttechnieken. © Van Assendelft Fotografie

Vliegbasis Volkel zoekt en traint zelf personeel

VOLKEL - Een opleiding doen en dan maar afwachten waar je komt te werken. Geen wonder dat Defensie steeds moeilijker aan personeel komt. Vliegbasis Volkel mag nu bij wijze van proef zelf mensen gaan werven in de directe omgeving, mét garantie op een baan en lekker op Volkel. Mogelijk het voorbeeld voor de rest van Nederland.

Dag en nacht bewaken zo’n 250 mannen en vrouwen van het 640 squadron de vliegbasis Volkel. Ze staan bij de poort of patrouilleren langs kilometerslange hekken, in de auto of met de hond, om de basis te beschermen. ,,Een mooie en verantwoordelijke baan”, zegt commandant Guido de Veld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.