Volledig scherm
PREMIUM
Klokkenmaker Ronald Lemmers geeft tijdens de studioroute uitleg over de werking van een oude klok. © Thomas Segers/Van Assendelft

Vol bewondering bij open ateliers in Ravenstein: ‘Het zijn vandaag onverwachte ontmoetingen’

RAVENSTEIN - Elf leden van het Kunst- en Ambachtsgilde, variërend van de lichtvanger tot de klokkenmaker, openden afgelopen weekeinde hun deuren.

Quote

Ik sneed voorheen óók kunstwerk­jes uit hout. Vooral beeldjes van Rodin

Theo Strik

Da's toch even balen voor de 72-jarige Theo Strik. Gehoopt op een ontmoeting met houtkunstenaar Luc Willems moet de voormalige timmerman uit Deursen het doen met een stand-in. ,,Jammer", concludeert Theo en vertelt op de eerste dag van de studioroute van het Kunst- en Ambachtsgilde Ravenstein (KAR) meteen ook waarom hij zo graag even met Luc had willen sparren.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.