Volledig scherm
Vorstengrafdonk.

Vorstengrafdonk leent bijna kwart miljoen euro voor mooiere entree bedrijvenpark Oss

OSS - De gemeente Oss verstrekt een lening van liefst 240.000 euro aan de Coöperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Van dat geld moet een aantrekkelijke entree worden gerealiseerd die uitnodigt om het park te bezoeken. De coöperatie moet het geld in tien jaar tijd terugbetalen.

Het grootste en jongste bedrijventerrein van Oss begint zoetjesaan vol te stromen. Onder meer REV’IT! en Oriental Merchant  openen er binnenkort de deuren, supermarktketen PLUS bouwt er waarschijnlijk haar nieuwe distributiecentrum. Het park heeft al één toegangsweg, één bewakingsdienst en één omheining. Nu moet een echte entree volgen. 

Gedacht wordt aan een stalen constructie die de naam ‘Vorstengrafdonk’ uitbeeldt. Te plaatsen in een groene omgeving die aanvoelt als een park. Een toegangspoort komt er in elk geval niet. Dat zou onhandig zijn voor de vele logistieke bedrijven. 

Met de toezegging van de gemeente is de eerste horde voor de nieuwe entree genomen. Nu moeten ook het bestuur en de leden van Coöperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk nog akkoord gaan. De verwachting is dat dat kort na de zomer gebeurt. Tegen die tijd worden waarschijnlijk ook de eerste schetsen van de entree openbaar. 

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.