Volledig scherm
Vorstengrafdonk.

Vorstengrafdonk leent bijna kwart miljoen euro voor mooiere entree bedrijvenpark Oss

OSS - De gemeente Oss verstrekt een lening van liefst 240.000 euro aan de Coöperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk. Van dat geld moet een aantrekkelijke entree worden gerealiseerd die uitnodigt om het park te bezoeken. De coöperatie moet het geld in tien jaar tijd terugbetalen.

Het grootste en jongste bedrijventerrein van Oss begint zoetjesaan vol te stromen. Onder meer REV’IT! en Oriental Merchant  openen er binnenkort de deuren, supermarktketen PLUS bouwt er waarschijnlijk haar nieuwe distributiecentrum. Het park heeft al één toegangsweg, één bewakingsdienst en één omheining. Nu moet een echte entree volgen. 

Gedacht wordt aan een stalen constructie die de naam ‘Vorstengrafdonk’ uitbeeldt. Te plaatsen in een groene omgeving die aanvoelt als een park. Een toegangspoort komt er in elk geval niet. Dat zou onhandig zijn voor de vele logistieke bedrijven. 

Met de toezegging van de gemeente is de eerste horde voor de nieuwe entree genomen. Nu moeten ook het bestuur en de leden van Coöperatie Bedrijventerrein Vorstengrafdonk nog akkoord gaan. De verwachting is dat dat kort na de zomer gebeurt. Tegen die tijd worden waarschijnlijk ook de eerste schetsen van de entree openbaar. 

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer.