Volledig scherm
Vrouw vindt pistool in tas schoonzoon in Oss © Politie Oss

Vrouw vindt bij het opruimen een pistool met munitie in tas van schoonzoon in Oss

OSS - Een vrouw heeft zaterdagmiddag in de schoudertas van haar schoonzoon een pistool mét munitie erin gevonden. Ze heeft daarop meteen melding gedaan bij de politie, die het wapen in beslag heeft genomen. 

De vrouw was spullen van haar schoonzoon bij elkaar aan het pakken. ,,Haar onderbuikgevoel zei dat de betreffende schoudertas nogal zwaar aanvoelde en dat ze moest kijken”, laat de politie weten. 

Dat gevoel bleek te kloppen. Ze vond een vuurwapen met munitie in de tas. Na onderzoek het Team Explosieven Verkenning bleek het om een echt .22 pistool te gaan. 

De politie laat weten dat de verdachte op de hoogte is gesteld en binnenkort een verklaring moet afleggen. Het wapen wordt onttrokken en zal uiteindelijk vernietigd worden.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.