Volledig scherm
Rechtbank locatie Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Werkstraf voor Ossenaar die paar keer zijn buurman mishandelde

EINDHOVEN/OSS - Een Ossenaar sloeg, schopte en kneusde de vingers van een buurtgenoot tijdens twee confrontaties in maart en mei dit jaar. De politierechter in Eindhoven veroordeelde de man tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig voorwaardelijk.

De man moet een schadevergoeding van 250 euro betalen aan het slachtoffer. De Ossenaar (41) ontkende tijdens de rechtszaak zelf fel dat hij iets verkeerd had gedaan. Het slachtoffer woont twee etages boven hem in een appartementencomplex en zou hem steeds op een agressieve manier 'uitdagen'.

Quote

Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren

Verdachte Ossenaar (41)

De burenruzie ontstond volgens de verdachte in januari, toen hij het slachtoffer beschuldigde van huiselijk geweld. ,,Ik hoor iedere keer klappen in zijn woning. En dan gaat zijn vrouw weer janken en jammeren. Ik ging naar die man toe en vroeg of het wat minder kon.'' Hij droeg geen bewijs aan voor de beschuldiging.

Schoppen en slaan

Hierna waren er verschillende incidenten. Zo schopte en sloeg de Ossenaar het slachtoffer tijdens een ruzie op 26 maart. Op 2 mei draaide hij volgens de aanklacht de vingers van zijn flatgenoot om. Die zouden zijn gekneusd. Het slachtoffer had volgens de verdachte een 'gevechtshouding' aangenomen. Hij vond dat hij 'opnieuw' werd uitgedaagd. ,,Ik duwde tegen zijn hand. Maar ik heb zijn vingers niet omgebogen.''

De rechter ging niet mee in de verklaringen. Hij acht de Ossenaar verantwoordelijk voor de mishandelingen. De verdachte was in eerste instantie ook beschuldigd van een derde mishandeling, in juni. Deze aanklacht heeft het Openbaar Ministerie ingetrokken. Het is niet duidelijk of de man in dit geval dader of slachtoffer was.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.