Volledig scherm
PREMIUM
De Eikenboomgaard was vorig jaar een stuk rustiger dan andere jaren, omdat de Kermisfeesten werden afgeblazen. De jaren ervoor was het een drukte van jewelste. © BD / Peter van Huijkelom

‘Willen jullie kermisfeesten? Ruim dan maar stuk kermisterrein leeg’

OSS - Bent u er weleens geweest, tijdens de kermis? Op de Eikenboomgaard? Een soort flessenhals gevuld met plakkerige dampende in alcohol gemarineerde lijven die deinen op een geluid waar je oren van gaan bloeden. 

In de flessenhals loopt het vast en is voor- of achteruit op een gegeven moment geen optie meer. Een nachtmerrie, niet in de laatste plaats uit veiligheidsoverwegingen al hoor je daar niemand over. Maar daar kies je voor, of niet. Behalve als je er woont. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.