Volledig scherm
PREMIUM
Diamanten paar Willie en Betsie van Orsouw- van Herpen uit Oss.Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Willie (83) en Betsie (85) uit Oss genieten met volle teugen van het leven

OSS - Pakweg 63 jaar geleden, een avond ergens in de late maanden van 1956. Willie van Orsouw en Betsie van Herpen zijn allebei bij café dancing Jan Megens aan de Floraliastraat in Oss. 

Voor hem is het overduidelijk: dit is liefde op het eerste gezicht. Zij had iets meer tijd nodig om de liefde op te laten bloeien.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.