Volledig scherm
Shantykoor De Zeezwabbers © De Zeezwabbers

Zeemansgezang bij stembureau Heesch

HEESCH - Shantykoor De Zeezwabbers vrolijkt op 23 mei in Heesch de Europese verkiezingen op. De zes mannen zingen anderhalf uur lang zeemansliederen in de hal van Huize Heelwijk, pal voor het daar gevestigde stembureau.

Dit stembureau zit die dag in het repetitielokaal van De Zeezwabbers. Dat gegeven bracht het koor op het idee voor het optreden. ,,We verplaatsen onze repetitie een keer naar de hal’’, zegt dirigent Tom Overtoom. Het optreden is van 16.30 tot 18.00 uur, wat op stembureaus doorgaans een drukke tijd is. 

Op het repertoire van het koor staan zeemans- en drinkliedjes. Een directe link met de Europese verkiezingen ontbreekt. Wel hopen De Zeezwabbers met hun vrolijke bijdrage meer mensen naar de stembus te krijgen. Overtoom: ,,We zijn geen politieke partij, maar het clubje zangers is wel maatschappelijk geëngageerd en vindt dat mensen hun stem moeten uitbrengen.’’ 

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.