Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van eerdere kermisfeesten. © Peter van Huijkelom

Zelfs na uitspraak Raad van State dreigt nieuwe soap rond kermisfeesten Oss

OSS/DEN HAAG - Het ziet er opnieuw slecht uit voor de Osse kermisfeesten. Een uitspraak van de Raad van State biedt de gemeente niet de vurig gehoopte aanknopingspunten voor een goed onderbouwde vergunning. Bewoners van de Eikenboomgaard schermen alvast met een kort geding als het feest alsnog door mag gaan. 

Daarmee dreigt de aanloop naar de kermisfeesten net als vorige zomer ontsierd te worden door een juridische strijd. Toen oordeelde de bestuursrechter dat de gemeente veel te weinig rekening hield met bewoners van de smalle centrumstraat. De rechter verbood versterkt geluid tijdens het feest, waarna de organisatie er de stekker uit trok. 

 1. Honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.