Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van eerdere kermisfeesten. © Peter van Huijkelom

Zelfs na uitspraak Raad van State dreigt nieuwe soap rond kermisfeesten Oss

OSS/DEN HAAG - Het ziet er opnieuw slecht uit voor de Osse kermisfeesten. Een uitspraak van de Raad van State biedt de gemeente niet de vurig gehoopte aanknopingspunten voor een goed onderbouwde vergunning. Bewoners van de Eikenboomgaard schermen alvast met een kort geding als het feest alsnog door mag gaan. 

Daarmee dreigt de aanloop naar de kermisfeesten net als vorige zomer ontsierd te worden door een juridische strijd. Toen oordeelde de bestuursrechter dat de gemeente veel te weinig rekening hield met bewoners van de smalle centrumstraat. De rechter verbood versterkt geluid tijdens het feest, waarna de organisatie er de stekker uit trok. 

  1. Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    Verbazing bij wijkagent Oss over auto die spoorbomen omzeilt op plek van tragisch ongeval met Stint: ‘Dit is bizar gedrag!’

    OSS - Verbazing bij de wijkagent van Ruwaard in Oss dinsdagmiddag. Ze kreeg een foto toegestuurd van een getuige die een auto spoorbomen zag omzeilen om het spoor over te steken bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss. Dit is de plek waar het tragische ongeval met de Stint zich vorig jaar voltrok, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. ,,Gebruik je verstand, want dit is gewoon bizar!”, reageert wijkagent Sandra de Veer.