Het huis van Arie den Dekker aan de Aengelbertlaan in Oss brandde na de tweede aanslag helemaal uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Arie den Dekker aan de Aengelbertlaan in Oss brandde na de tweede aanslag helemaal uit. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Zo werd terreur in Oss gepland: ‘Gooi er gewoon twee molotovs tegenaan’

OSS - Een jaar lang was Oss in de greep van brandstichtingen, geweld en twee dodelijke schietpartijen. Er lijken heel wat dwarsverbanden. Dinsdag moeten twee mannen voorkomen die voor een deel van deze delicten verantwoordelijk worden gehouden. Justitie luisterde mee hoe ze hun aanslagen voorbereidden. ,,Twee jerrycans is genoeg.”

 1. ‘Der waar is inne mens en die hâ twië jonges’, hoe bewaar je dat Osse dialect?
  Stille Getuigen

  ‘Der waar is inne mens en die hâ twië jonges’, hoe bewaar je dat Osse dialect?

  OSS - Het spreken van dialect en streektalen neemt af. Het Fries, Limburgs en Twents houden zich nog redelijk staande, becijferde de Amsterdamse hoogleraar Arjen Versloot onlangs, maar het Zeeuws en het Brabants worden ‘steeds marginaler’. Toch koestert Brabant zijn dialecten met zelfs een Brabantse dialectprijs, de Zachte G-prijs. Vorig jaar voor het hele oeuvre van Cor Swanenberg. Onderdeel daarvan is het in 1986 samengestelde ‘Oostbrabants woordebuukske’ met als titel ‘Wie wè bewaort…’. Maar hoe wordt het langzaam verdwijnende Osse dialect bewaard?
 1. Pfizer-directeur ontkent aantijgingen over brievenbusfirma
  Play

  Pfi­zer-directeur ontkent aantijgin­gen over brievenbus­fir­ma

 2. Autobelasting op de schop? Betalen per gram co2
  Play

  Autobelas­ting op de schop? Betalen per gram co2