16-jarige jongen uit Silvolde gewond bij steekincident

UPDATE/VIDEOSILVOLDE - Een 16-jarige jongen is vrijdagavond gewond geraakt bij een steekincident op straat, bij wijkcentrum De Lichtenberg aan de Reeënstraat in Silvolde. Er is nog niemand aangehouden. 

Volledig scherm
De locatie van het steekincident in Silvolde © News United

De steekpartij was rond 23.30 uur. Volgens de politie was de aanleiding voor het incident mogelijk een ruzie tussen meerdere jongens. Toen de 16-jarige jongen de ruzie probeerde te sussen, werd hij neergestoken. Het slachtoffer is opgevangen in een nabijgelegen woning en later aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

De dader zou bij iemand in de auto zijn gestapt en weggereden, zo hebben ooggetuigen gezien. Gegevens van de dader zijn door getuigen doorgegeven aan de politie, maar dat heeft nog niet geleid tot zijn aanhouding. De politie had de plaats delict afgezet met lint en was met meerdere wagens aanwezig. De forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek gedaan.

De politie is volop bezig met onderzoek en vraagt getuigen te bellen naar 0900-8844

De dader had een lokaalverbod hebben voor wijkcentrum De Lichtenberg, zo bevestigt burgemeester Otwin van Dijk. Dat lokaalverbod zou hij hebben gekregen een eerdere inbraak in De Lichtenberg. Doordat de gegevens van de dader bekend zijn, wordt verwacht dat er spoedig een verdachte aangehouden kan worden.

De Lichtenberg is een verzamelplek voor jongeren om samen te komen en te chillen. Buurtbewoners klagen over overlast rond het centrum, waar zich ’s avonds volgens hen drugsdealers begeven en de politie regelmatig in actie moet komen.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek