Volledig scherm
De Achterhoekse zorgorganisatie Sensire mag Trimenzo overnemen. © Jan Ruland van den Brink

200 medewerkers erbij voor Sensire na overname failliete zorgcollega

VARSSEVELD - De Achterhoekse zorgorganisatie Sensire mag Trimenzo overnemen. De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname en daarmee komt Trimenzo definitief in handen van Sensire, dat hoofdkantoor houdt in Varsseveld.

Trimenzo leverde wijkverpleging en verpleeghuiszorg aan 450 cliënten  in gemeente Voorst, maar werd in september dit jaar failliet verklaard nadat de organisatie niet meer aan betalingsverplichtingen kon voldoen.

Om de zorg te kunnen continueren, werd Sensire gevraagd ondersteuning te leveren. Die deed vervolgens ook een overnamebod. Sensire nam eerder al ongeveer 200 van de 350 zorgmedewerkers van het Trimenzo uit de in dienst. Het zou gaan om zo’n tweehonderd mensen die een contract hebben gekregen. Het gaat voornamelijk om zorgverlenend personeel; voor mensen in zogenoemde ondersteunende functies, zoals administratie, was bij Sensire geen plek.

Onder Trimenzo vallen de woonzorgcentra het Grotenhuis en de Martinushof in Twello en de Benring in Voorst. Sensire heeft de intentie in alle drie de panden zorg te blijven leveren. In de Achterhoek en Liemers levert Sensire zorg op vijftien plekken, naast de hulp aan huis in het hele gebied.

Achterhoek